Antiikkiverstaan Värit

Antiikkiverstaan Värit

Antiikkiverstaan Värit Oy on historiallisesti aitojen maalien valmistukseen erikoistunut maalinvalmistamo. Tuotannossa ovat perinteisesti valmistetut maalit ulko-ja sisäkäyttöön. Valikoimasta löytyvät pellavaöljymaalit, keittomaalit, terva-pellavaöljymaalit,pellavaöljy- petroolimaalit, pellavaöljykuullot, roslaginmahongit, temperamaalit, liimamaalit, terassiöljyt, restaurointiöljy jne..

Maalejamme käytetään historiallisten perinteiden mukaisesti puu-, paperi-, rappaus- ja metallipinnoilla.

Vakio värimme ovat kehitettyjä Suomalaisen maalaushistorian pohjalta. Värit perustuvat eri aikakausina käytössä olleista värisävyistä. Valmistamme myös tilauksesta värejä jotka pohjautuvat väri- ja pigmenttianalyyseihin tai NCS-koodeihin.

Raaka-aineet ja valmistusreseptit pohjautuvat perinteisiin. Esimerkiksi pellavaöljymme on kylmäpuristettua ja kahdesti keitettyä ja valmistettu laitoksessa joka on ollut toiminnassa vuodesta 1839. Värit syntyvät historiallisesti aidoista pigmenteistä. Yhtään väriämme ei tehdä moderneillä sävytteillä! Aitojen pigmenttien käyttö mahdollistaa värimaailman ja harmonian joka on tuttua vanhoista taloista , mutta mitä ei voi saavuttaa moderneilla maaleilla. Pellavaöljymaalimme vanhenevat kauniisti ja aidot värit säilyvät kuten historia on osoittanut.

Tuotantomme on periaatteessa samanlainen kuin oli sata vuotta sitten, vaikka hyödynnämme nykyaikaista tekniikkaa pigmenttien hienontamisessa, värien sekoittamisessa ja pakkauksessa. Tehokkaiden prosessiemme ansiosta kykenemme nopeaan ja tarkkaan valmistukseen,josta asiakkaamme hyötyvät merkittävästi.

Tuotekehityksemme takana on konservaattori-maalarimestari Wilma Patomäen 25 vuoden kokemus ja tutkimukset historiallisista kohteista.

Tuotteita ei löytynyt.