Eristeet ja Rakennuspaperit

Neulomalla valmistettua kotimaista huopanauhaa käytetään tiivistykseen, lämpö- ja äänieristykseen erityisesti mittatarkoissa höylä- ja pyöröhirsirakenteissa. Huopamaisen tiheärakenteisena se soveltuu parhaiten tasaisille asennuspinnoille. Vastaava pellavanauha (rive) soveltuu myös ikkunoiden ja ovien karmien tiivistykseen.

Hengittävä ilmansulkupaperi soveltuu erityisesti luonnonkuituisten eristeiden ilmansuluksi ja verkkovahvikkeisena sitä voidaan käyttää yläpohjissa eristeen tukikerroksena harvalaudoituksen varassa.

Bitumivuoraustuotteet asennetaan lämpöeristetyn rungon ulkopuolelle estämään eristetilaa jäähdyttäviltä ilmavirtauksilta ja kosteudelta. Bitumivuorauspaperi ja –kreppi soveltuvat niin vanhojen rakenteiden uudelleenvuoraukseen kuin uudisrakentamiseen. Kreppi on erityisen hyvä kohteissa, joissa rakennuksen runko saattaa elää.

Perinteinen pellavarive on karstattuna kuohkean ilmavaa ja soveltuu asennettavaksi niin vanhojen eristeiden täydennykseksi kuin uudiskohteissa hirren ja karmien väleihin ikkunoissa ja ovissa. Eristelevy taas soveltuu vanhojen ja uusien hirsitalojen rakenteissa koolauksiin, lattioiden ja välipohjien eristeeksi. Ilmavana se mukautuu hyvin myös epäsymmetristen koolauksien eristeeksi, kunhan levy ei puristu liikaa, jolloin sen lämpöarvo puolittuu.

Järjestys: