Hyviä ohjeita pönttöuunin ja patterien maalaamiseen - wilman vinkit

Hyviä ohjeita pönttöuunin ja patterien maalaamiseen - wilman vinkit

PÖNTTÖUUNIN TAI PATTERIN MAALAAMINEN

Tällä ohjeella voidaan maalata myös patteriritilöitä ja puusta tehtyjä patterisuojia.

Aloita työ maalattavan pinnan puhdistamisella. Nokiluukkujen kohdalla on käytettävä rasvan ja noen poistavaa pesuainetta. Tähän sopii erinomaisesti Pellavaöljysaippua. Pattereissa sama pesutapa tai alkaalinen maalarinpesuaine AntiikkiverstaanFluxaf Maalarinpesu.

Uunia ei saa lämmittää kahteen vuorokauteen ennen maalausta. Patterien on myös hyvä olla jäähtyneitä eikä saa lämmittää vuorokauteen.

AIKAISEMMIN MAALATUT UUNIT:

Kaikki irtonainen maali on poistettava kaapimalla tai maalinpoistoaineella Fluxaf BioComb Greenillä. Infrapunalämmitintä voi myös käyttää.

Suuret siloitetut alueet kannatta tarkistaa hyvin. Ne eivät yleensä pidä maalinpoistosta ja saattaa irrota pohjasta uuden maalikerroksen kuivuessa.

Ennen maalausta siivoa huone pölyvapaaksi. Tilassa täytyy olla normaali huonelämpö, mutta uunia tai patteria ei saa lämmittää. Parhaiten peset maalatun pinnan Antiikkiverstaan Fluxaf maalarinpesuaineella, jonka jälkeen se on huuhdottava puhtaalla vedellä sekä annettava kuivua hyvin.

Poista aina kaikki ruoste myös luukuista.Pesun jälkeen luukkuihin voi käyttää Antiikkiverstas.com hellamustaa. Ruoste ja rasvat irtoavat hiomalla tai pyyhkimällä Antiikkiverstaan Värit Konservaattorin Spriillä.

PÖNTTÖUUNIN TAI PATTERIN MAALAUS:

Uuden pönttö uunin pinnan puhdistuksessa suojarasvasta tulee noudattaa valmistajan ohjeita. Jos ohjeita ei ole Antiikkiverstaan Värit Konservaattorin sprii toimii hyvin peruspuhdistuksessa. Patterit ovat valmiiksimaalattuja uutena joten peruspesu pesuaineella pellavaöljysaippualla tms riittää.

Maalaus tulisi suorittaa vasta useamman täydellisen kuumenemisen jälkeen.

Ennestään maalatun pöntön uudelleenmaalaus aloitetaan poistamalla vanha halkeillut maali, ruosteet hiotaan hienolla hiekkapaperilla ja käsitellään mahdollisesti ruosteenestoaineella.

Varsinainen maalaus voidaan tehdä pellavaöljymaalilla tai matta pellavaöljymaalilla. Maalattaessa Pellavaöljymaalilla on pinta aluksi erittäin kiiltävä ja se muuttuu silkinhimmeäksi muutamassa kuukaudessa. Tähän maalityyppiin jää sileämpi pinta kuin Antiikkiverstaan Matta Pellavaöljymaalilla. Se muistuttaa enemmän vanhaa kalkki- ja tai liimamaalipintaa. Matta pellavaöljyllä voi yleensä myös maalata hyvin kiinni olevan muovimaalin päälle.

Uunin luukkujen ympärystään kannattaa maalata noin 20 cm etäisyydellä tulipesästä tulimaalia varsinaisen maalin alle. Pattereihin ei tulimaalia tarvitse. Sähköpattereita ei saa maalata lainkaan.

Uudet ja vanhat patterit voi maalata puhdistuksen ja lämmityksen jälkeen suoraan teollisen maalin päälle Antiikkiverstaan Matta Pellavaöljymaalilla.

PÖNTTÖUUNIN PALOMUURIT

Puhtaat rapatut pinnat tai uudet pinnat voidaan maalata Antiikkiverstaan kalkkimaalilla, tai Matta pellavaöljymaalillamme. Sillä voidaan maalata uusia pintoja tai aikaisemmin maalattuja pintoja, maalityypistä riippumatta suoraan päälle.

Pese pinnat ensin Fluxaf Maalarinpesuaineella. Irroita hilseilevät maalit tai käytä maalinpoistoainetta Fluxaf BioComb Green.

Jos palomuuri lämpenee erittäin kuumaksi, ei siihen voi jättää vanhoja maalipintoja alle, eikä missään tapauksessa tapetoida ja maalata pintaa edes raja-alueilla. Suosittelen näihin puhdasta rappausta ja kalkkimaalia. Käytä puisia rajauslistoja.

Järjestys: