Lattian öljyäminen lattiaöljyllämme

Lattian öljyäminen lattiaöljyllämme

Lattian öljyäminen

Lattiaöljymme on sekä ulkonäöllisesti että hoidon kannalta varteenotettava vaihtoehto lattioihin, erityisesti lakkauksen sijaan, tiloihin jotka ovat alttiita kulutukselle. Kuten keittiöihin ja eteisiin jotka helposti kuluvat, likaantuvat ja saavat läikkiä arjen käytössä. Iso etu on että voit suorittaa öljyllä käsittelyn itse ja lattiaa ei tarvitse hioa korjauskäsittelyn yhteydessä, kuten lakkauksen ollessa kysymyksessä. Kun huollat öljyllä käsitellyn lattian niin sinun ei tarvitse öljytä uudelleen kuin kuluneet kohdat muulle osalle lattiaa ei tarvitse tehdä mitään. Halutessasi voit lähinnä kiillottaa lattianpinnan pyyhkimällä öljyllä kostutetulla rätillä.

Lattiaöljymme soveltuu puulattioiden lisäksi erinomaisesti kaikkien puisten pintojen käsittelyyn, kuten kynnyksien, leikkuulautojen, puisten huonekalujen, ikkunoiden jne. käsittelyyn. Se on myös erinomainen klinkkeriöljy ja tiililattioihin suoja-aineeksi.

Yhdellä litralla öljyä voidaan käsitellä n.6-7 m2.

Valmistautuminen lattian öljyämiseen

Lattiaöljyä suositellaan ainoastaan uusille höylätyille tai hiotuille pinnoille. Vanhasta kuluneesta lattian pinnasta voi helposti tulla läikikäs ja lopputuloksesta voi tulla epätasainen. Työ suoritetaan huonelämmössä, koska kylmässä öljy paksuuntuu. Lattian tulee olla imuroitu, lämmin, kuiva ja puhdas ennen kuin käsittely öljyllä aloitetaan.

Ensimmäinen päivä

Ravista kanisteri kunnolla. Levitä öljy tasaisesti leveällä lakkapensselillä. Anna lattian olla ja öljyn imeytyä lattialautaan. Annostele tasaisesti jotta puu öljyyntyy tasaisesti. Vanha lattia imee öljyä enemmän kuin uusi puu. Jos lattia on yhä edelleen parin tunnin päästä kiiltävän märkä niin pyyhi pois ylimääräinen öljy rätillä. Anna kuivua.

Toinen päivä

Puleeraa (kiillota) lattia käsin hionta liinalla (nukkaantumaton pellava liina). Kun kysymyksessä on suuret lattia pinnat niin puleerauksen voi myös suorittaa kiillotuskoneella jossa on puleeraukseen soveltuva sienilaikka. Paras lopputulos saavutetaan kuitenkin kun työ suoritetaan käsin lautojen suuntaisesti. Puleeraus on välttämätöntä jotta pinnasta tulee tasainen öljykäsittelyn aiheuttaman puun elämisen jälkeen. Puleeramaton pinta myös likaantuu helpommin ja tulee vaikeammin siivottavaksi.

Imuroi lattia ja pyyhi kevyesti kostutetulla rätillä. Anna kuivua. Uusi öljykäsittely. Nyt lattia imee vähemmän öljyä.

Parin tunnin kuluttua kun lattia on imenyt – tasoita mahdolliset öljyläikät pensselillä ja puleeraa hiontaliinalla. Ylimääräinen öljy jää tällöin liinaan. Tarvittaessa tämä työvaihe voidaan myös suorittaa kiillotuskoneella. Anna lattian kuivua kolmanteen päivään ja lattia on käyttövalmis. Muista että öljyiset räsyt on laitettava veteen tai poltettava itsesyttymisvaaran vuoksi.

Lattiaöljymme on myös sävytettävissä aidoilla pigmenteillä haluamaasi sävyyn.

Öljymme sävytetään aidoilla pigmenteillä. Sekoita desilitra pigmenttiä kellallaan öljyn joukkoon ja tee koe pienelle laudanpalalle. Kun sävy on haluamasi niin anna pigmentin sulaa öljyssä yön yli. Seuraavana päivänä sekoita aloita öljyäminen. Sävytettyä öljyä käytetään vain ensimmäiseen käsittely kertaan, toinen kerros värittömällä. Mikäli sävytettyä oljyä laitetaan kahdesti päällekkäin niin lopputuloksesta tulee tummempi kuin on suunniteltu

Tuotteita ei löytynyt.