Matta pellavaöljymaali seiniin ja kattoihin- wilman vinkki

Matta pellavaöljymaali seiniin ja kattoihin- wilman vinkki

Aidoilla pigmenteillä sävytetyt mattapellavaöljymaalit

Erityisesti 1700-luvun loppupuolella tulivat muotiin elegantit pastelliväriset seinät ja niihin kanssa voimakkaasti väreiltään poikkeavat bordit. Kysymyksessä oli kansainvälinen muoti mutta meillä pohjoismaissa ilmiö liitetään läheisesti Kustaa III aikakauteen. Myöhäiskustavilaisella kaudella huoneet maalattiin roosalla, vihreällä, sinisellä, harmaalla ja keltaisella tämä tyyli eli koko 1800-luvun. Tyyli maalata seinät yksivärisiksi tuli muotiin vielä 1900-luvun alussa ja siitä säilyi piirteitä vielä selkeälinjaisessa funkkiksessa.

Mattapellavaöljymaali eri värisävyissä on puhdaspellavaöljymaali ja kuivamisajaltaan uskomattoman nopea (neljä tuntia) jopa paksumpana pintana maalattuna. Maali ei rypisty. Ulkonäöllisesti sitä voi verrata liimamaaliin mutta maalausominaisuuksiltaan huomattavasti helpompi.

Mattapintaisen pellavaöljymaalin tuotekuvaus:

Valmistettu keitetystä pellavaöljystä, liuotinaineista ja aidoista pigmenteistä.

Maalia on saatavana valmiina yhdeksässä eri värisävyssä joita keskenään sekoittamalla voidaan valmistaa useita muitakin sävyjä. Valmis sävyjä ovat: Siniharmaa, Sinivihreä, Ruskea umbra, Poltettu terra, Harmaaumbra, Keltaokra, Kromioksiidinvihreä, Pompeijin punainen ja Valkoinen.

Maalia on saatavana 1 ja 3 litran purkeissa sekä valkoista myös 10 litran purkissa. Yhdellä litralla maalaa noin 10 neliötä.

Maali maalataan suurille pinnoille maalausharjalla ja litteällä siveltimellä nurkkiin sekä koristeisiin. Mikäli maalaus suoritetaan telalla on maalipinta tasoitettava eli ” niistettävä ” telan jälki pois tasoituspensselillä.

Matta pellavaöljymaali – pohjamaalina

Matta pellavaöljymaali on ihanteellinen kun haluaa mattapintaisen valkoisen tai värillisen pinnan muttei ole valmis käyttämään liimamaalia. Saavutetaan sama ulkonäkö, sama mattakiilto ja samankaltainen pinta kuin liimamaalilla mutta huomattavasti helpommin. Matta pellavaöljymaali kuivaa pölykuivaksi samassa ajassa kuin liimamaali ja huomattavasti nopeammin kuin tavallinen pellavaöljymaali.

Myös lipeällä pestyjen (pilattujen) antiikkihuonekalujen entisöinnissä voidaan käyttää matta pellavaöljymaalia pohjamaalina. Entisöijät ovat hoksanneet että kun pohjamaalina käytetään sävytettyä matta pellavaöljymaalia jonka jälkeen pinta hiotaan teräsvillalla ja lopuksi ”liataan” pienellä määrällä Vihreä umbra-lasyyriä niin yllättäen huonekalusta tulee taas ”alkuperäismaalattu”. Matta pellavaöljymaalista tulee nimittäin suhteellisen paksu pinta ja näyttää vanhalta pellavaöljymaalilta kuivattuaan.

Maalin suurimpia etuja että se voidaan maalata suhteellisen paksusti ilman että esiintyy mitään ongelmia.

Järjestys: