Vanhan liimamaalin poistaminen pesemällä- wilman vinkit

Vanhan liimamaalin poistaminen pesemällä- wilman vinkit

Vanhan liimamaalin poistaminen pesemällä

Pesu puulta ja rappaukselta

Liimamaalin poistaminen pesemällä on helppoa. Mutta mistä tietää että katossa tai seinässä on liimamaalia? Tämän voi selvittää tekemällä liimamaalikokeen. Kastele sormesi tai rätti ja laita se maalipintaa vasten. Mikäli välittömästi ilmenee tumma läiskä ja maali imee kosteutta itseensä, niin kysymyksessä on liimamaali. Kun vielä hierot sormea kosteaan maaliin ja väriä irtoaa sekä tahmaantuu, voit olla varma että olet liimamaalin kanssa tekemisissä. Sitä vastoin jos tummumista ei ilmaannu, eikä maali irtoa hieromisen tuloksena niin kysymyksessä ei ole liimamaali.

Liimamaalin poistaminen pesemällä tapettiliisterillä on sotkuista mutta ei kovinkaan työlästä. Tekniikan omaksuu nopeasti. Tärkeitä on antaa liisterin, eikä skrapan tehdä työt. Seuraavat ohjeet koskevat liimamaalin pesemistä puisesta katosta ja soveltuu yhtä lailla kaikille puu- ja rappauspinnoille. Paperille maalatun liimamaalin peseminen tapahtuu eri tekniikalla.

Huoneen on oltava viileä koko työskentelyn ajan. Mikäli on liian lämmintä niin liisteri kuivaa maalin joukkoon eikä irtoa. Kun huonetilassa on arvokkaita tapetteja peitä ne muovilla. Muista myös suojata lattia.

Tarvitset: 10 litran astian pesuvettä, johon kannattaa lisätä 1 dl soveltuvaa maalarinpesuainettamme. Maalaussivellin. Pesusieni varrella (nk. varrellinen sinipiika soveltuu erinomaisesti). Yleis- ja peltiskrapan. Puhdasta vettä huuhteluun.

1. Sivele liisteri kattoon. Mikäli katto on suuri niin jaa se sektoreihin. Sivele liisteriä uudelleen. Odota muutama minuutti ja anna liisterin imeytyä maaliin. Tästä syntyy liisterin etu verrattuna vedellä pesemiseen, liisteri suorittaa työn.

2. ”Höylää” peltisellä skrapalla maali pois. Kun maali on vettynyt kunnolla, on maalin poistaminen todella helppoa. Kun irtoava maali on poistettu penslaa lisää liisteriä ja toista.

3. Kun suurin osa liimamaalista on poistettu on aika pestä loput pois haalealla vedellä Raaputa viimeiset maalit pois sienellä ja pese katto sienellä. Huuhtele sieni riittävän usein. Jos saavutat pinnan joka ei tunnu irtoavan niin kysymyksessä on todennäköisesti öljymaalilla maalattu pohjustus. Haluttaessa öljymaalin voi poistaa kuumailmapistoolilla tai miksi ei maalata vanhalle pohjamaalille uusi liimamaali.

4. Rapsuta kolot, urat ja halkeamat puhtaiksi meisselillä tai rautaharjalla.

5. Pese katto viimeisen kerran puhtaalla vedellä. Mikäli katossa on ohut valkoinen kalvo jäljellä liimamaalista, ei se haittaa uudelleen maalaamista. Tärkeintä on ettei jäljellä ole yhtään paksua liimamaali paakkua tmv.

VARO AINA ALKUPERÄISIÄ PAPERIPINTOJA LIIASTI KASTELEMASTA!

Tuotteita ei löytynyt.